21 April 2013

Lihtsate vahenditega parem ultrajooksutulemus!?


Seekord kirjutame siis PEEDIMAHLAST

Miks suurte tähtedega?


Oma kogemustest võin öelda, et aeroobne võimekus ja vastupidavus paranevad oluliselt. Kasutades seda, mõni aeg ennem pikemat jooksuvõistlust: maratonid, ultrajooksud, näete et suudate joosta palju kauem ja pulss on samas palju madalam. Vahe on tõesti lausa silmaga märgatav. Ise ära proovitud mahukate treeninguperioodide ajal. Aitab tõesti!

Peedis sisalduvad nitraadid tugevdavad südant ja alandavad vererõhku ning suurendavad tänu sellele hapnkutarbimist ja selle efektiivsust. Hapniku tarbimine paraneb erinevate teside põhjal 19% ning aeg väsimus seisundini pikeneb 17% keskmiselt. Maratonis tuleb "sein" just umbes sel ajal ette st. kasutades peedimahla võite jõuda enne "seina" lõpuni! Samas mõjub see sama hästi ka kiirete ja lühemate jooksude puhul. Võiks kasutada vähemalt 12-15päeva jooksul ennem võistlust aga pikem tarbimine muidugi ei tee paha :D Kõik oleneb muidugi inimesest ja kogustest. Ühekordne peedimahla joomine alandab vererõhku kuni 24tunniks. Täiesti piisab 250ml.

Kasutada soovitan siiski teiste mahladega koos ja alguses ettevaatlikult ning mitte päris vahetult ennem jooksu (kuigi siis on mõju kõige parem) kuna võib põhjustada kõhuvalusid/hädasid aga ei pruugi. Hea oleks juua kuskil 2,5-3tundi ennem võistlust. Kui uriin muutub roosaseks või punaseks, siis ärge muretsega. See on loomulik ja ole kahjulik, st see pole veri, nagu mina esimesel kasutamisperioodil ilgelt kartsin :D Ise pressitud mahl/mahlasegu on parem ja maitsvam. Nii et soovitan värskelt!



Kiirelt otsitud artklid, mida blogis kasutasin (tegelikult neid palju enam muidugi ilmselt paremaid):
http://www.todaysdietitian.com/newarchives/020612p48.shtml
http://dukeandthedoctor.com/2010/07/beet-juice-lowers-blood-pressure/

No comments:

Post a Comment