26 March 2015

Skechers GoRun 4

Mida uut Skechersi rindel? e. Skechers GoRun4 !



Tekkis võimalus proovida ja testida Skechersi uuemaid jooksujalatseid, mis alles hiljuti jõudsid Eestis müügile. Paneks nüüd ka esimesed muljed siia kirja...

Tänaseks on jõudnud paljud eesti jooksjad arusaamisele, et Skechers ON jooksujalatsite tootja ja enamus neist on olnud väga positiivselt üllatunud! Vähemalt minuni on jõudnud palju tagasisidet ja kõik on olnud ärmiselt positiivsed. Umbes pooled tagasisidet andnud inimestest on võtnud kasutusele Skechersid just ultradistantsidel, kus on eriti suur osakaal just heade ning mugavate jooksujalanõude valikul.

Nagu ka eelmises jutukeses, nii ka nüüd mainin kindlasti ära, et Skechers firma ideoloogia, mille järgi nad jalanõusid toodavad on nn. "midfoot landing" ehk siis eesti keelde tõlgituna suunab nende jalanõude ehitus sind jooksma õieti - mitte päris päkale aga kindlasti mitte ka üle kanna. Et siis täistallale või pigem veidike ettepoole. Mitte üle kanna. Rõhutaks veel kindlasti, et erinevate Skechersi jalanõude puhul on vaat et kõige enam vaeva nähtud välimusega. Need on tõesti enamalt väga efektsete värvikombinatsioonidega - nii et kui on soov välja paista, siis see on teie võimalus! Samas leiab ka konservatiivsemaid toone, nii et igale maitsele.

Et joosta pikkasid distantse, siis jalanõu peab olema: mugav, vastupidav, piisavalt pehme (et jalad ei väsiks ülipikkadel jooksudel), võimalus kasutada nii maastikul kui asfaldil, ei hõõruks, oleksid kerged, .... Varasemad Skechersid seda kõike olid, kas on võimalik veel paremaks minna, halvemaks? Sellest nüüd juttu tulebki.

Praeguse seisuga olen teinud GoRun4 -ga 4jooksu ning testinud neid nii asfaldil kui ka maastikul. Kuna viimasel ajal olen kasutanud ainult erinevaid Skechersi mudeleid, siis on olemas hea võrdlusmoment eelmiste mudelitega.


Kuna teada oli, et GoRun 4 kaal on veidike suurem kui eelnevatel (sisetallaga 244g, tallata 225g - minu number 44EU, eelmiste mudelite andmed leiab minu eelmisest Skechersite kirjeldusest), siis suhtusin enne esimest jooksu nendesse, väikese kahtlusega, eelarvamusega. Õnneks hajusid need väikesed kahtlused juba esimeste jooksusammudega. Vb oli veidikene tunda, et on raskemad aga see ei seganud üldse jooksmisel. Veidikene tundsin puudust maatunnetusest. Kuna suurenenud kaal tuleb veidi toekamast ja pehmemast tallast, siis on tunnetusest puudu jäänud. Samas postiivne on see, et eestis talvel maha pandud killustikku on nüüd märksa vähem tunda (st praktiliselt ei tunnegi) ja ka maastiku konarusi pole enam üldse tunda. Talla material tundub olema veidike erinev varasemast - vastupidavam kulumisele ja ka Skechersile omased talla "nupukesed" on veidi suurema vahega asetatud - st. enam ei jää pisikesed kivikesed mustrivahele pidama. Need ei seganud ka varem aga veidike muidugi tülikas oli neid ära koukida peale iga jooksu. Aga rõhutan veelkorra - neid tegelikult ei tunneta üldse ja kui ununeski ära koukida, siis vahet ju polnud. lihtsalt põhimõtte küsimus (milleks lisakaalu kaasas kanda kivide näol) :)   Mainiks veel, et see midfoot landing idee kehtib ka antud mudeli puhul - noo mina ei suuda nendega üle kanna joosta. Pigem vastupidi, ainult mäest alla joostes suutsin maanduda kannale, muul ajal pigem isegi rohkem päkale, kui täsitallale. Jalg veidi higistas, et hetkel ei tea, kuidas palavamate ilmadega lood on aga samas talviseks, lumiseks jooksuks on Skechersid olnud suurepäraseks valikuks, ei mingit libedust. Mida kindlasti võib rõhutada, on see, et mitte ükski Skechersi mudelitest pole mitte kordagi jalga hõõruma hakanud! Kõigi teiste tossude puhul on vahest ette tulnud hõõrumist. Asicsite puhul oli kindel, et enne jooksu pidi jalad ära plaasterdama, muidu lõppes asi "kurvalt". See on üks väga oluline punkt just pikematel distantsidel!


Veidike ajas tagasi minnes... Karbist välja võttes olin meeldivalt üllatunud nähes ühte suurt erinevust võrreldes varasemate mudelitega - kannaosas olev augukene, millest jalanõusid jalga pannes hea kinni haarata. Nüüdsest saan need jalga märksa kiiremalt ja mugavamalt. Siit kindlasti soovitus kasutada neid triatloni jalanõudena, kus alavahetuse kiirus on oluline! Ilmselt on Skechersi disainerid oma tööd korralikult teinud ja soov vallutada veel üks turuosa, mille saavutamine pole üldse mitte ime :P

Ise kannaks GoRun4 mudelit jalas just pikemate ja/või rahulikemate jooksuotsade ajal, kuna tald on paksem ja pehmem, ehk siis summutab veidike kiirel jooksul sammu ning ei paindu nii palju kui kiiremal jooksul vaja oleks. Samas pead selle viimase väite puhul ei anna, kuna ise kiiremate jooksude proovimisele nendega veel jõudnud pole (nii et vb eksin). Aga hetkearvamuse põhjal teeks kiiremaid jookse pigem kas GoRun1/2/3 või GoMeb mudelitega, mis on ka kergemad ja õhema tallaga. Mis tuletab mulle meelde, et kunagi tahaks kindlasti proovida ka uut GoMeb 3 mudelit, millega Meb Keflezigh võitis maailma mainekaima maratoni, Bostoni maratoni, ajaga 2:08:37.
Müügil oli ka GoRun 4 Ride versioon, mis käes võrreldes tundus isegi kergem olema, mida kunagi tahaks võrdluseks proovida.


Kindlasti on paljudele tulnud praeguste ilusate ilmadega suur jooksusoov ja tekkinud plaan välja vahetada oma vanad jooksujalanõud. Nii et sellise artikli jaoks on hetkel väga hea aeg. Vb aitab see jutuke teil leida endale just need jalanõud, mille järgi hing ihaldab. Mina soovitan kindlasti Skechersi poest läbi astuda ja proovida erinevaid mudeleid, võin lubada, et te ei kahetse ning väljute poest, kui mitte 2paari, siis kindlasti ühe paari uhiuute jalatsite võrra rikkamana!  Nii et poodi ja kiirelt jooksurajale!

Peale esimest jooksu asfaldil tallad:



 Väike pildike ka naiste eelmisest, Skechers GoRun 3 Ride mudelist:


Skechers GoWalk


Paar pilti ka nüüd juba pea aasta kasutusel olnud Skechers GoWalk e. käimis/vabaaja jalanõudest:

Kindlasti tasuks vaadata ka käimisjalanõude poole - kui te pole varem proovinud, siis neid tasuks poes olles kindlasti jalga proovida - te ei kahetse. Leiate, et see on hoopis teistsugune tunne, kui oma tavaliste jalanõudega. Skechersi enda "Mory Foam" nimetusega tallad on supermõnusad ja pehmed - selline tunne, et kõnnite vati või vahu sees. Suurimat vahet tunnete eriti pikkadel jalutuskäikudel, kus jalatallad tavaliselt lausa tuld välja on löönud. Kindlasti tasub proovida!

Eelnevalt räägitud jutule lisaks mainiks, et vaadake ka seda efektset ja ilusat välimust. Naiste erkroosad on nagu lausa loodud jalga. Kui mehed vaatavad tavaliselt naistel teisi kehaosi, siis nende puhul läheb pilk ka allapoole! Siret alati kiidab neid roosasid!  Iludused ja samas ka kerged ja mugavad!




Varasemate mudelite kohta leiad infot siit: Skechersite esimene artikkel
Skechersite eelmised mudelid on mul kasutusel nüüd juba pikemat aega. Rõhutan kindlasti veel lisaks nende suurepärast vastupidavust, millega ei ole suutnud ükski samas kaalus jooksujalanõu võistelda. Kõige kauem kasutusel olnud GoRun mudel on tänaseks päevaks jooksnud 2392,8km ja nendega jooksen veel sadu kilomeetreid, jalas on sama head kui alguses. Pealse osa on vastupidav ja tallad on veidi kulunud aga see teeb vaid asfalditunnetuse paremaks. Teine GoRun paar on jooksnud 1645,6km ja tallaosa on vaid õrnalt kulunud, sama lugu kolmanda GoRun paariga - joostud 1731,8km ja ikka jalas sama head kui esimesel korral!

Skechers Eesti FB kodulehe leiad siit: Skechers Performance Estonia



Ootan igasugust tagasisidet ka teistelt praegustelt kasutajatelt, sest tahaks siia panna lisaks ka teisi arvamusi!





1 comment: