15 July 2013

vastakad tunded ehk Skechers GoRun testimine

Esimene järeldus jooksu ajal ja ka pärast: teist paari enam ei osta...



Miks siis selline järeldus? Paneme kirja plussid ja miinused.

Kaal: minu number skechersid 209g
võrdluseks mõned teised tossud:
Saucony Hattory 128g
Asics Piranha 141g
Saucony A5 172g
Inov 155 177g
K-Swiss K-Ruuz 1.5 179g
Saucony A4 185g
K-Swiss K-Ruuz 202g
Newton MV2 203g
ja edasi läheb juba raskemaks.
See selleks, see vahe pole nii suur.

Välimus iseenesest kena efektne oranz. Hind, kuna vana mudel, 50% odavam kui uuel GoRun2 mudelil. Aga kuidas siis jooks ja muljed? mis ju kõige olulisem.


Jalas alguses mugavad ja ka jooksu ajal mõnusalt ümber. Nii et positiivne ju!
Ootamatu on see, et nendega praktiliselt on võimatu kanna peale maanduda! Isegi Fivefingeritega või Newtonitega sai seda teha aga nendega lausa võimatu - nii et jala tugevdamiseks lausa superhead ju! aga...
siin ka positiivne külg lõppeb ja kuigi negatiivseid asju on vähem kirja panna, said need jooksu ajal jooksutunnetuse saamisel määravaks.

1.Maandumine on päkale/jalavälisküljele ja pehme aga kuidagi liiga pehme ja teetunnetus ei ole hea.

2.Seotud ilmselt eelmsie punktiga - kuna tald on liiga pehme, siis võtab palju äratõukejõust endale ja sama töö tegemiseks peab tegema tunduvalt rohkem tööd s.t. kiirusetunne on aga mida pole, on kiirus..

3.Äratõuge, kuidagi ei toimu korralikku rullumist ja äratõuge tuleb ka jala välisküljega? fat-a-fak? Tee, mis tahad aga ikka väliskülg suurema koormuse all, mis tähendas, et tunduvalt suurema koormuse said sääre/ahhilka lihased. Mis iseenesest on ju hea jala stabiliseerivate lihaste tugevdamiseks aga samas, kui neid lihaseid teiste tossudega üldse ei kasuta? Ühesõnaga küsimusi rohkem, kui vastuseid.

4.Saab kasutada ainult asfaldil ja ilma purudeta puhtal asfaldil. et muidugi saab joosta ka maastikul aga kui tald asfaldil peab, siis veidikegi liivasemal pinnal ei ole kindlalt maas vaid nagu "libiseb". Ja puhas asfalt selle pärast, et tallamustrivahele kipuvad kivikesed minema. Jooksu ajal küll õnneks neid ei tundnud ning ei seganud nagu mõned Mizuno mudelid aga ikkagi...




Kokkuvõtteks ütleks, et ei olnud SEDA tunnet nendega, mis oli K-Swissidega või Sauconydega, millega tunnetad teed, millega on äratõuge terav ja tunned mõnu ning lusti jooksust! Samas kasutada ju võib, kui tahab vahest teha jalatugevdamiseks jooksu aga spetsiaalselt enam Skecherseid ei osta.

Kui meenutada võrdlusmomenti teiste markidega siis...

vahe on liiga suur...


No comments:

Post a Comment